De beleving van een veilige woonomgeving wordt bepaald aan de hand van de ervaringen die inwoners hebben opgedaan. Om hier positief invloed op uit te oefenen streven we ernaar om het aantal incidenten zoals woninginbraken, geweld enz. zo laag mogelijk te houden. 

Ook in 2020 hebben we dat zoveel mogelijk gedaan door samen te werken met onze partners zoals politie, veiligheidsregio, woningstichting, maar ook vooral met de inwoners van Son en  Breugel.  We staan in verbinding met de beheerders van de Whatsapp-buurtalarmgroepen. We halen signalen op, maar sturen ook berichten door als er signalen zijn die een inbreuk kunnen maken op een veilige leefomgeving. Denk aan oplichters die aan de deur staan. Cameratoezicht was niet nodig en hiervoor ontbrak ook de grondslag. 2020 was door corona een heel ander jaar. Veel mensen waren door de maatregelen thuis. We hebben weinig signalen ontvangen, maar ook hebben we weinig signalen uit hoeven te zenden. We hebben de beheerders niet ontmoet tijdens de reguliere bijeenkomsten.  

We hebben ook geen reguliere controles in het buitengebied gehouden. De intentie was om alle mensen die in het buitengebied woonachtig zijn uit te nodigen voor een informatieve bijeenkomst over criminaliteit in zijn algemeenheid en ondermijning in het bijzonder. Hiervoor in de plaats hebben alle inwoners in het buitengebied een brief en een folder ontvangen over deze onderwerpen. Daarin stond ook vermeld wat ze moesten doen en wie ze moesten bellen bij onraad.

In 2021 houden we de veiligheidsmonitor. De resultaten verwachten we in het voorjaar van 2022. Uit deze monitor moet blijken hoe veilig de inwoners zich voelen. De gegevens hiervan worden gebruikt als input voor het integraal veiligheidsbeleid 2022 - 2025.