Vanwege de tijdelijke sluiting van scholen en opvang kwamen gezinnen het afgelopen jaar onverwacht veel meer thuis te zitten. Daar waar dit tot spanningen leidde is noodopvang ingezet. Dit gebeurde in afstemming tussen het CMD, de gemeente, de kinderopvang en de jeugdgezondheidszorg. 

De werkdruk op de jeugdcasuïstiek van het CMD was ook in 2020 onverminderd hoog. De professionals van het CMD hebben intensief contact gehouden met gezinnen die bij hen bekend waren. Bij elke vraag is samen met ouders en de kinderen, mits oud genoeg, gekeken naar de (on)mogelijkheden binnen het eigen netwerk. Waar nodig is (opvoedings)ondersteuning geboden vanuit de medewerkers van de netwerkorganisaties binnen het CMD. Indien nodig werd daarbij hulp ingezet vanuit zorgaanbieders. 

Daarnaast is ingezet op de samenwerking met de organisaties om de gezinnen en het CMD heen. Er is regelmatig overleg met de huisartsen en de praktijkondersteuners-jeugd over de samenwerking en de wijze waarop gezinnen geholpen worden. Ook de jeugdarts van de GGD heeft een belangrijke rol en bespreekt vanuit haar professie de problematiek en de mogelijkheden met de ouders en kinderen.
Tevens zijn er regelmatig overleggen met bijvoorbeeld Veilig Thuis, de GGD en het consultatiebureau om elkaar op te hoogte te houden van ontwikkelen en elkaar snel te kunnen vinden als dat nodig is.

Specifiek voor kinderen en jongeren biedt het jongerenwerk van LEV vanuit het CMD ondersteuning aan jongeren. Samen met een consulent van het CMD zijn er sociale vaardigheidstrainingen geboden aan jongeren. Daarnaast heeft de LEV groep een breed activiteitenaanbod voor jongeren georganiseerd, met als bedoeling om de jongeren te activeren en eenzaamheid te voorkomen.