Meer
Publicatiedatum: 19-11-2019

Inhoud

Terug

04. Inwoners kunnen elkaar bij diverse activiteiten en op verschillende plekken in het dorp ontmoeten.

04. Inwoners kunnen elkaar bij diverse activiteiten en op verschillende plekken in het dorp ontmoeten.

Organiseren van een attractieve en verbindende kermis

Het openbaar gebied is bij uitstek de ruimte waar mensen verblijven, recreëren en elkaar ontmoeten. De jaarlijkse kermis is een evenement in de openbare ruimte dat mensen samenbrengt en waar men elkaar ontmoet.

De kermis maken we zo aantrekkelijk mogelijk door een gevarieerd programma samen te stellen. Dit bereiken we met circa 20 attracties. We zorgen ervoor dat iedereen de kermis kan bezoeken en dat de attracties bereikbaar zijn voor alle doelgroepen. Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking maken we de kermis elk jaar één uur gratis. Dit is telkens weer een druk bezocht en hartverwarmend initiatief. Om het vanuit financieel oogpunt aantrekkelijk te maken is het op vrijdag ‘eurodag’. Tot slot wordt er elk jaar een ‘Meet & Greet’ met een bekende Nederlander, een stripfiguur of een mascotte georganiseerd om publiek te trekken. 

Helaas zien we wel dat een landelijk trend ook Son en Breugel treft. De kermissen in Nederland worden de laatste jaren minder goed bezocht, omdat er volop alternatieven zijn.

Vanuit de lokale middenstand is er in samenwerking met enkele jongeren uit Son en Breugel een initiatief gekomen dat voor een kentering in bezoekersaantallen kan zorgen. Het initiatief draagt de titel ‘Kermis nieuwe stijl’. Naast de kermisattracties wordt er een feesttent met foodcourt gerealiseerd waar overdag en ’s avonds (muziek)optredens plaatsvinden. Tevens wordt er een zeepkistenrace georganiseerd waar inwoners en scholen voor deelname worden uitgenodigd. De locatie van de kermis wijzigt ook gedeeltelijk. De attracties komen op het Raadhuisplein te staan in plaats van in de Nieuwstraat en op het Kerkplein.